Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-02-2023 16:49

Başkan Demir: Gün birlik olma günü

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Şubat ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmasında "Birlik ve dayanışma içerisinde bu süreci atlatacağız. Devletimiz tüm imkanlarını bölge için seferber ediyor, biz de Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bölgeye gönderdiğimiz yaklaşık 300 kişilik ekip ve 146 aracımızla canla başla çalışıyoruz" dedi.

Başkan Demir: Gün birlik olma günü

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in başkanlığında gerçekleştirildi. 43 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Toplantıda 38 gündem maddesi komisyonlara havale edildi. Geri kalan maddeler de görüşülerek kabul edildi.

BİRLİK VE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE
Toplantıda konuşma yapan Başkan Demir, “Gün birlik olma ve tek yürek olma günüdür. Tüm kaygımız ihtiyacı olan depremzede kardeşlerimize yardımcı olmaktır. Birlik ve dayanışma içerisinde bu süreci atlatacağız. Devletimiz tüm imkanlarını bölge için seferber ediyor, biz de Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bölgeye gönderdiğimiz ekiplerimizle canla başla çalışıyoruz. SASKİ ekiplerimiz bölgede. Alt yapı çalışmaları ve su noktasında büyük bir göreve imza atmış durumdalar. Bölgeye bir mutfak kurduk. Deprem bölgesinde bir mutfak kurduk. Sabah, öğle, akşam vatandaşlarımıza yemek imkanı sunmaya gayret ediyoruz. Şu anda Elbistan'da da bir mutfak kuruyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

BÖLGEYE HER GÜN 100 BİN EKMEK
“Samsunlu hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Herkes seferber oldu. İnşallah hep birlikte yaralarımızı saracağız. Bakanlık dönemimde 12'ye yakın afet yönettim. Bu tür afetlerden Allah hepimizi tüm insanlığı korusun. 10'a yakın ilde büyük bir yıkım söz konusu. Çok sayıda bina yıkılması söz konusu. Yaraları sarma noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Her gün bölgeye 100 bin ekmek gönderiyoruz. Fırıncılar Odası'na ve Esnaf Odaları'na ve un tedarikçilerimize bu konuda desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Samsun her zaman dayanışma ruhunu harekete geçirmiş bir şehirdir."

Toybelen Sanayi Sitesi ile ilgili gündem dışı gelen soruya da cevap veren Başkan Demir, “Toybelen Türkiye'nin en önemli sanayi dönüşüm projesi. TOKİ yürütüyor. Biz işin sahiplenme, sahiplendirme ve kura çekimindeydik. Kura da çekildi. Herkes yerini buldu. Bundan sonrasıyla bizim belediyemizle bir irtibatı yok. TOKİ üzerinden süreç devam edecek. Bizim ilave bir yetkimiz yok. Eğer yeniden bir ihtiyaç olursa iletişime geçeriz" dedi. Meclis toplantısı Başkan Demir’in konuşmasının ardından sona erdi.

AdminAdmin