İrmikçik Mahallesinde Gedik Tarım’a ait deneme tarlasında gerçekleştirilen tarla gününde Syngenta Tarım Ürünlerine ait Sureli HTS ayçiçeği tohumu ile ekilen ayçiçekleri görücüye çıktı.

Bölgedeki firma bayileri ve çiftçilerin katıldığı tarla gününde Syngenta Tarım Ürünleri Bölge Sorumlusu Alican Bilgin Sureli HTS ayçiçeği tohumu hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Bilgin Sureli HTS ayçiçeği tohumunun bölgenin iklim yapısına uygun ve kuraklığa dayanıklı bir çeşit olduğunu belirterek; “Ürünümüz FMC GRANSTAR herbisit teknolojisine uygun, verim ve yağ oranı çok yüksektir.  Orta geç olum dönemine sahip olan ürünümüz kurak koşullarda bile yüksek verim ve yağ oranı vermekte olup bölge için uygun bir tohumdur. Ayrıca mildiyö hastalığına karşı dirençli ve hektolitre ağırlık yüksek olan Sureli HTS ayçiçeği tohumu toprak seçiciliği olmayan bir çeşittir. Bu sebeplerden ötürü bölge çiftçimizin emeğinin karşılığını alması adına Sureli HTS ayçiçeği tohumu en doğru tercihtir.”dedi.

Gedik Tarım Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Alper Gedik bayi olarak bu yıl Sureli HTS ayçiçeği tohumundan iyi dönüşler aldıklarını belirterek; “ Bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Firma olarak kendi denemediğimiz hiçbir ürünü çiftçimize önermiyoruz. Sureli HTS ayçiçeği tohumunu kendi tarlamızda denedik ve almış olduğumuz sonucu kendiniz gözlemlemektesiniz.  Bu tohum ile çiftçimiz daha kaliteli ürün elde ederek daha fazla kazanç elde edecektir. Çiftçilerimize hayırlı olsun. Bu tarla günü katılan ve bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Tarla gününe Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Afşin  Şenkal, Havza Ziraat Odası Temsilcileri firmanın bölgedeki bayileri Mizan Tarım, Özlem Ertekin, Kurultay Tarım ve çiftçiler katıldı.