Sivil toplum örgütlerinin demokrasiyle yönetilen toplumların vazgeçilmez bir gerçeği olduğu söyleyen Kara; "STK'larımız bizim ülkemizin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Onların yaptığı çalışmalar, öneriler ve hizmetler bizlere her zaman ışık tutacaktır. Bu yüzden biz sivil toplum örgütlerini göz bebeğimiz olarak görüyoruz." dedi.

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının hayatlarını ortaya koyarak verdiği mücadeleyi Türkiye olarak alkışladıklarını dile getiren Kara; "Sağlık çalışanlarımızın hakkını asla ödeyemeyiz. Bir çok hayat kurtarmak adına canlarını ortaya koyan sağlık emekçilerini gönülden bir kez daha kutluyor, hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum." diye konuştu.

Cumhur ittifakının sağlık çalışanlarına şiddet konusunda önemli yasaları çıkartarak büyük bir başarıya imza attığını sözlerine ekleyen Kara; "Her alanda olduğu gibi sağlık çalışanlarına şiddeti asla kabul etmiyoruz. Bu konuda ciddi adımlar atıldı. Bir kadın siyasetçi olarak mecliste temsil edilme yetkisi verilirse her olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.