Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kentteki otopark sayısını artırma hedefi doğrultusunda yatırımlar sürüyor. Akıllı Şehir Trafik Güvenliği projesi ve çevre yollarıyla trafik sorununa neşter vuran Büyükşehir Belediyesi, yazılımı Türk mühendisler tarafından yapılan mekanik otoparklarla da park sorununa çözüm getiriyor.  İşte o otoparklardan biri de Bankalar Caddesi ile Kuyumcular Çarşısı arasında bulunan Anakent İş Merkezi'nin olduğu alanda inşa edilecek. Her projede olduğu gibi yeşil ve kent estetiği ön planda tutulacak. Çalışmaların başladığı otopark kafe ve meydan projesinde kazık foraj ve döküm işlerine başlanıldı. 327 kazıktan 15'inin beton dökümü gerçekleşti.

HEM MEYDAN HEM OTOPARK

2 bin 652 metrekare alanda gerçekleştirilecek proje kapsamında yer altına 3 katlı 200 araçlık konvansiyonel otopark inşa edilecek. Yer altına yapılacak otopark ile bölgenin otopark sorununa neşter vuracak olan Büyükşehir Belediyesi, üst tarafa ise tarihi dokuya uygun kafe ve meydan inşa edecek. Böylece Büyükşehir Belediyesi tek projeyle hem otopark sorununu çözecek hem de vatandaşlara nefes alabilecekleri yeni bir meydan armağan edecek. Proje 2024 yılının Nisan ayında bitirilecek.

İNŞAAT BAŞLADI

Proje ile şehrin hem yeni bir otoparka hem de yeni bir yaşam alanına kavuşacağını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "İnşaat çalışmalarımız başladı. Yaptığımız her projede maksimum faydayı hedefliyoruz. Otopark projelerimizi oluştururken de bu doğrultuda hareket ettik. Kısıtlı alanı nasıl daha iyi kullanabileceğimizi hesapladık. Bu projede onlardan biri. Altı otopark üstü kafe ve meydan. Yani bir işle iki önemli kazanım sağlıyoruz. Samsun'a hem otopark hem meydan kazandırıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bitirip hizmete açacağız" dedi.