Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-03-2023 13:10

Samsun'da çiftçilere ‘Sürdürülebilir Arıcılık’ eğitimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) iş birliği ile yürütülen ‘Sürdürülebilir Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında Kavak ilçesinde arı yetiştiricilerine eğitim verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Arıcılığın kentimizde daha da gelişip yaygınlaşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Samsun'da çiftçilere ‘Sürdürülebilir Arıcılık’ eğitimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) iş birliğinde yürüttüğü ‘Sürdürülebilir Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında il genelinde arı yetiştiricilerine yönelik olarak eğitim çalışmaları düzenleniyor. Proje kapsamında Kavak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kavak Yerel Eylem Grubu’nun katkılarıyla Kavak ilçesindeki arı yetiştiricilerine eğitim verildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin de katıldığı programda arı ölümlerinin nedenleri ve alınması gereken önlemler, yeni arı ürünleri üretiminin önemi ve arıcılıktan geçimini temin edenlerin yapması gerekenler anlatıldı.

‘BAL VERİMLİLİĞİNİ ARTIRMAK VE ARI ÖLÜMLERİNİ AZALTMAK İÇİN’
Eğitimi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz, kentte arıcılığın gelişmesi için her türlü çalışmanın yapıldığını belirterek “Büyükşehir Belediyesi olarak yürütmekte olduğumuz proje kapsamında bu eğitimleri kent genelinde çiftçilerimize sürekli veriyoruz. Amacımız Samsun’daki kolonilerde arı ölümlerini azaltmak ve bal verimliliğini yükseltmek. Arıcılarımızın daha iyi şartlarda ekonomik olarak sıkıntıya düşmeden üretim yapmalarını temin etmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim, yayın ve proje katkısı sunmaktayız” dedi.  

‘ARICILIK AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEME SAHİP’
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Sürdürülebilir Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi’nin önemine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Arıcılığın kentimizde daha da gelişip yaygınlaşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda DOKAP katkısı ile birlikte yürüttüğümüz proje ilimiz arıcılığı için büyük öneme sahiptir. ‘Tarımın geleceği, Samsun’un önceliği’ diyerek çıktığımız bu yolda şehrimizde tarımsal üretimin ve hayvancılığın gelişmesi için projeler üretiyoruz. Bu süreçte de katkılarımız devam etmekte olup yıl içerisinde arıcılığımızın en büyük sorunu olan katkısız ve kalıntısız temel petek üretimi amacıyla makine alımını başlatıyoruz. Bu vesileyle projelerimize ve ilimize sağladığı katkılardan dolayı DOKAP yönetimine de teşekkür ediyoruz” dedi.

AdminAdmin