Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-03-2023 02:26

Samsun'da fırınlara denetim

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, ekmek fırınlarına yaptıkları denetimleri artırdı. Ekipler tarafından denetlenen fırınlarda görülen olumsuz durumlarda ilgililere uyarıda bulunuldu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Vatandaşımızın 11 ayın sultanı Ramazan'ı huzurlu geçirmesi için denetimlerimizi artırdık. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikler konusunda uyarıyoruz. Kurallara uyanlara ise teşekkür ediyoruz” dedi.

Samsun'da fırınlara denetim

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Ramazan ayında ekmek fırınlarına yönelik yapılan denetimlere ağırlık verdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı denetimlerde işletmelerin kayıt belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri, satış koşulları ve ekmek gramajları kontrol edildi. Görülen eksiklikler ve olumsuz durumlarla ilgili işletme yetkililerine uyarılarda bulunuldu. Hijyen ve gramaj noktasında istenilen şartlara uymayan iş yerleri hakkında işlem başlatıldı.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Denetim ile ilgili bilgi veren Zabıta Dairesi Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği'nde görevli Zabıta Komiseri Kurtuluş Lafçı, “Fırınlarımızda yaptığımız denetimlerde fiyat listesi, etiket kontrolü ve gramaj kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Bu denetimler bizim rutinimiz ama Ramazan ayında biraz daha sıklaştırdık kontrollerimizi. Bir taraftan hijyen konusunda da gerekli denetimleri yaparak vatandaşın gıdaya sağlıklı ulaşmasını sağlıyoruz” dedi.

‘TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise “Vatandaşımızın 11 ayın sultanı Ramazan'ı huzurlu geçirmesi için denetimlerimizi artırdık. Tüm vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda alışverişlerini yapmalarını sağlamak, belirlenen şartlarda sağlıklı gıda maddelerini tüketmelerini sağlamak adına sahadayız. Tüm tedbirlerimizi aldık. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikler ve hataları konusunda uyarıyoruz. Kurallara uyanlara ise teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin