Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-01-2021 17:43   Güncelleme : 22-01-2021 17:43

İLKADIM BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA KVKK EĞİTİMİ

İlkadım Belediyesi'nde, "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" konusunda farkındalık yaratmak amacı ile belediye personeli için hizmet içi eğitim gerçekleştirdi.

İLKADIM BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA KVKK EĞİTİMİ

Hızla gelişen dijital dünyaya uyum sağlayabilmek için “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Farkındalık Eğitimi” düzenleyen İlkadım Belediyesi kişisel veri kanunları hakkında belediye personelini bilgilendirdi. Eğitimde, özel hayatın gizliliği başta olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin işlenmesinde uyulması gereken usul ve esaslar hakkında belediye içinde farkındalığın oluşturulması ve bu bilincin vatandaşa verilen hizmetlerde yaygın bir şekilde uygulanması hedeflendi. İlkadım Belediyesi’nin birim yöneticilerine, Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen KVKK Bilgilendirme Toplantısı’nda yasanın ayrıntıları aktarıldı. Kanun hakkında birim müdürlerine sunum yapan Apollo Bilişim Genel Müdürü Ayçin Çakıcı ,Av. Yavuzhan Trak ve Proje yöneticisi Gülhan Coşkun kişisel veriye ilişkin temel kavramlar, veri işleme şartları, açık rıza, veri sorumlusunun yükümlülükleri, yaptırımlar ve kişilerin hakları konu başlıklarında ayrıntılı bilgiler verdi. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Av. Yavuzhan Trak ve Proje Yöneticisi Gülhan Çoşkun farklı kurumlarda gerçekleştirilen çalışmalardan örnekleri anlattı. Uyum süreci kapsamında İlkadım Belediyesi’ne bağlı tüm birimlerin iş akışları incelenerek KVKK’ya uyumlu hale getirilecek olan uygulama semineri sayesinde, kurum bünyesindeki tüm kişisel bilgiler mevzuata uygun şekilde koruma altına alınacak.

Gerçekleştirilen eğitim programında belediye personeline, Kişisel Verinin tanımı, verilerin neden korunması gerektiği, Kişisel Veri Kanunu ve çevre yasal düzenlemeler, Kanunda yer alan aktörler, Veri Sahibinin Hakları, Cezai Sorumluluk, KVKK Uyumu için gerekli teknik ve idari tedbirler ve Uyumluluk için yapılması gereken teknolojik ve idari geliştirmeler konuları anlatıldı.